З Днем Перемоги!

Дорогі ветерани Другої світової війни!

У низці свят, які щороку приходять на нашу землю, незгасною і нетьмяніючою зіркою першої величини залишається День Перемоги. В цей день, як барви на вічному полотні історії та людського буття, переплелися радість і скорбота, гордість і гіркота, біль і надія. Дорогі наші дідусі і бабусі! Ми щиро вітаємо з 64-ю річницею Великої Перемоги - доблесних ветеранів і спадкоємців їхньої невмирущої слави.

Ми пам’ятаємо і не забудемо тих, хто став на шляху нацизму і зупинив його, здавалося, нестримний поступ. І жодні слова, гори літератури про війну і все те, що ще буде про неї написано та сказано, не в змозі передати всю велич подвигу і ціну, якою заплачено за незабутній травень 1945-го.

Ми в неоплатному боргу перед ними всіма, живими і полеглими. Перед мільйонами тих, хто стояв до останнього на передовій і за лінією фронту, кому випали сліпучі миттєвості подвигу і многотрудні ратні дні та ночі, для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками або у братських могилах, і кому судилося повернутися з неї живим.

Перед трудівниками тилу, для яких вищий сенс тих голодних і холодних років сконцентрувався у гаслі "Все для фронту, все для Перемоги!".

Перед святою самопожертвою солдатських вдів, які несли до кінця разом з похоронками свій непідйомний хрест, не щадячи себе у праці, ставлячи на крило і виводячи в люди знедолених сиріт.

Перед дітьми війни, у яких вона відібрала найкращу пору життя.

Вклонімося доземно їхній сивині, їхнім нагородам і зраненим серцям!

Вклоняючись своїм славним попередникам, пам’ятаймо мудру і перевірену часом думку: щасливий той народ, у якого написані ще не всі сторінки у книзі його історії.

Ми обіцяємо вам, шановні ветерани, що родбаймо про те, щоб в історії України таких сторінок було більше, щоб перед нею відкривалося майбутнє, гідне нашого великого народу.

Зі святом! Нехай зігріває всіх нас незгасне світло Перемоги, додає сил та наснаги для добрих справ в ім’я Вітчизни і миру.

Із Днем Перемоги!

Учні, вчителі та випускники ліцею

Кiлькiсть переглядiв: 74

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.